Претраживање
Приказ резултата 1-4 од 4
Tendencije biljne proizvodnje u Republici Srbiji i na nivou NSTJ 1 / Tendencies of plant production in the Republic of Serbia and at the level NUTS 1
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd, 2020)
U radu su analizirane tendencije biljne proizvodnje u Republici Srbiji i na nivou teritorijalnih jedinica Srbija-sever i Srbija-jug (NSTJ 1), u periodu 2009-2018. godine preko indikatora zastupljenosti površina i prosečnog ...
Uticaj organskog i mikrobiološkog đubriva na morfološke i produktivne osobine tritikalea u sistemu organske proizvodnje / Effects of organic and microbiological fertilizers on morphological and productive characteristics of triticale in the organic farming system
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd, 2022)
Cilj istraživanja bio je ispitivanje uticaja biohumusa i biofertilizatora na morfološke i produktivne osobine tritikalea u trogodišnjem periodu (2009/10-2011/12). Poljski ogled je postavljen kao dvofaktorijalni, po metodi ...
Floristički sastav korova, morfološke i produktivne osobine genotipova različitih alternativnih vrsta pšenice u organskoj proizvodnji / Floristic composition of weeds, morphological and productive characteristics of different wheat genotypes of alternative small grains in organic production
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd, 2017)
Cilj rada jeste ocena florističkog sastava korova, proučavanje kvantitativnih osobina (visina stabla, dužina poslednje internodije, dužina klasa, masa hiljadu zrna, prinos zrna) različitih genotipova alternativnih vrsta ...
Biogenost rizosfernog sloja zemljišta različitih genotipova pšenice pod uticajem tretmana đubrenja / Soil biogenicity in the rhizosphere of different wheat genotypes under the impact of fertilization treatment
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, Beograd, 2022)
Rizosfera je dinamična sredina na čiju biogenost utiču brojni činioci, među kojima i snabdevenost zemljišta hranljivim materijama i biljka domaćin. Cilj ovog rada bio je da utvrdi brojnost osnovnih grupa mikroorganizama u ...